Nederlandse boeren en tuinders zijn het beste opgeleid, vergeleken met de boeren en tuinders uit andere lidstaten in de Europese Unie, zo blijkt uit een rapport van Europese Unie over de agrarische sector in het afgelopen jaar.

In Europa vertrouwt maar liefst 71% van de agrarische bedrijfshoofden op hun praktijkervaring, zij hebben dus geen landbouwgericht onderwijs gevolgd. In Nederland is dat minder dan 30%, een groot verschil. Van de Nederlandse boeren en tuinders heeft 64% twee jaar of langer een landbouwgerichte opleiding of cursus gevolgd.

Opleidingsniveau

Het algemene opleidingsniveau van de Nederlandse boer en tuinder is iets hoger dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten. In Nederland heeft meer dan de helft een diploma op middelbaar niveau, 14% van de boeren heeft een hbo- of wo-opleiding afgerond. Onze buurlanden België en Duitsland scoren het hoogste in deze laatste categorie, met percentages boven de 20. Datzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk.

Succesvoller boeren

Goed opgeleid boert u succesvoller. Weten waar het in uw eigen vakgebied om draait, betekent kwaliteit en is een absolute succesfactor. Maar ook op het gebied van ondernemen, groeien, het bepalen van de voor u juiste en succesvolle strategie en niet te vergeten het milieu, vertaald investeren in kennis en opleiding zich in winst en succes. Kruisbestuiving zorgt voor kennis, verdieping en ontwikkeling.

De beste versie van uzelf

AgriBusiness biedt opleidingstrajecten en -dagen op het gebied van verbeterkansen, groei, sturen en strategie, milieu, het geheim van succesvol ondernemen en meer. Wij ondersteunen u graag de beste versie van uzelf te worden middels coaching, advies en opleiding, zodat u meer rendement uit uw onderneming haalt en een betere work/lifebalance en toekomstvisie kunt realiseren.

Heeft u interesse in meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of meld u aan voor onze gratis nieuwsbrieven en blijf zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen en onze activiteiten.

Door: Bianca Coenen – Agrarisch CoPartner, AgriBusiness

Bronnen: Groenten & Fruit, AgriHolland, AgriBusiness, Bewust Ondernemen