Regeling schoolfruit en -groenten geopend

Tot en met 5 juli aanstaande kunnen groenten- en fruitleveranciers erkenning aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Met deze erkenning kunnen zij subsidie aanvragen voor het leveren van schoolfruit en -groenten in de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021. Hiermee stimuleert de Europese Unie gezonde voedingsgewoontes bij kinderen en bevordert zo de verkoop van groenten en fruit op de lange termijn.

Budget

RVO.nl geeft maximaal 8 leveranciers een erkenning. Zijn er meer dan 8 aanmeldingen van leveranciers die aan de voorwaarden voldoen, dan bepaalt RVO.nl met een loting welke leveranciers erkenning krijgen.

Voor het schooljaar 2019-2020 is ongeveer € 6,78 miljoen beschikbaar voor de regeling Schoolfruit en -groenten. Melden zich meer scholen aan dan het budget toelaat? Dan bepalen wij door loting welke scholen in aanmerking komen voor de regeling. De subsidie bedraagt € 0,23 per portie.

Voorwaarden

Schoolfruit en -groenten moeten per schooljaar voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze producten:

  • zijn van kwaliteitsklasse I;
  • zijn vers en onbewerkt;
  • zijn geschikt voor directe consumptie;
  • hebben geen toegevoegde suiker, toegevoegde kunstmatige zoetstoffen, toegevoegd vet en toegevoegd zout;
  • bestaan uit minimaal 20% groenten;
  • bestaan maximaal 20% uit hetzelfde product;
  • wegen minimaal 70 gram per portie bij een minimaal gewicht van 300 gram per week.

Erkenning leveranciers

Leveranciers kunnen een erkenning aanvragen via mijn.rvo.nl voor de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021.

Erkenning scholen

Bassischolen en scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) die in het schooljaar 2019-2020 willen meedoen aan de regeling Schoolfruit en -groenten kunnen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Dit kan vanaf 2 september tot en met 13 september.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de voorwaarden in de wet- en regelgeving van de Regeling schoolfruit, -groenten en -melk 2019 (pdf).

Door: Bianca Coenen B Ec B Com – Agrarisch CoPartner, AgriBusiness

Bronnen: RVO.nl, AgriBusiness