Van toekomstdroom naar toekomstmuziek!

 

Bij het ontbreken van een opvolger, toekomstperspectief, de druk van beperkende en vaak onduidelijke wet- en regelgeving, gezondheidsklachten en persoonlijke of financiële problemen, kunt u het gevoel krijgen dat uw situatie uitzichtloos is.

Een prachtige toekomstdroom kan ook op voor u onbekend terrein liggen, waardoor u zelf geen mogelijkheden of aanknopingspunten ziet om deze te realiseren. De mooie plannen blijven toch door uw hoofd spoken. En zelfs voor stoppen is veel moed, ondernemersgeest en daadkracht nodig.

Ook als u een goedlopend bedrijf heeft, wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en tijdig anticiperen om uw succes te behouden en uw toekomstwensen waar te maken. Dat wensen wij elke ondernemer toe.

 

Praten over oplossingen

Emoties als trots, schaamte, schuld- en verantwoordelijkheidsgevoelens kunnen het moeilijk maken te praten over uw situatie. Een luisterend oor en een vertrouwelijk, oplossingsgericht gesprek met een onafhankelijke persoon, die zich zonder eigen belang voor u inzet, geïnteresseerd is in wat u beweegt en kennis en ervaring heeft in de agrarische sector, lijkt een ongekende luxe.

Keuzes maken

Zo kan het behoorlijk lastig zijn keuzes te maken voor de toekomst en stelt u ze bij gebrek aan beter en tijd liever uit. Wellicht heeft u zelfs al geen vertrouwen meer in de toekomst van uw agrarische bedrijf, laat staan dat u de moed en kracht heeft dit te veranderen of beëindigen. Zonder positief toekomstbeeld met potentie daarna, wordt dit zeker een zware beslissing om te nemen.

Taboe

Gek genoeg rust er nog steeds een taboe op deze veel voorkomende situaties en daaraan klevende dilemma’s in onze toch zo bijzondere en belangrijke agrarische sector. Als u deze onvoldoende met uw naasten en huidige adviseurs kunt bespreken, wordt het al gauw een worsteling en komt u er niet toe ze om te zetten in iets moois!

Toekomstmuziek

Wij brengen hier verandering in! Voor iedere situatie is er namelijk altijd een passende oplossing! Wij laten uw dromen spreken en bieden u inzicht in uw mogelijkheden. U ontvangt de ondersteuning die u nodig heeft om het vertrouwen in uzelf en de toekomst terug te winnen en belangrijke keuzes te maken om stappen te zetten naar meer toekomstmuziek.

Trots op de boer en onze roots

AgriBusiness is ontstaan vanuit onze eigen roots, passie en missie. Gedurende onze hele levensloop hebben wij deze probleemverhalen al de revue zien passeren en vinden dat het nu tijd is de sector nieuw leven in te blazen! Wij zijn namelijk trots op de boer en hebben de overtuiging dat u dit als geen ander verdient en een onmisbare en onderschatte rol in onze samenleving invult. Wij zetten boeren in hun kracht en in het daglicht dat zij verdienen, als essentiële hoekstenen van de maatschappij. Daarbij maken wij dankbaar gebruik van ons deskundige en betrouwbare netwerk.

Coachen van boeren

Door onze levens- en werkervaring hebben wij een stevige basis opgebouwd op het gebied van het succesvol opstarten van nieuwe en voeren en veranderen van bestaande bedrijven. Ook zijn wij goed thuis in de agrarische wet- en regelgeving, het samenwerken met de overheid en natuurlijk het coachen van boeren. Tot slot weten wij als geen ander wat het inhoudt een familiebedrijf te runnen, over te nemen en te verkopen. Tevens hoe het is om hiermee te stoppen en van daaruit een geheel andere, nieuwe business op te starten.

Onderscheidend businessplan

Wij helpen u graag en enthousiast bij het opstellen van een onderscheidend businessplan om uw agrarische bedrijf te transformeren in een prachtig, nieuw concept. Met veel aandacht voor uw persoonlijke situatie en de communicatie met uw familie, buren, andere belanghebbenden en de gemeente kunt u zo weer gelukkiger, zorgeloos en succesvoller boeren.

Kom met ons in gesprek!

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt uw toekomstdroom ook om te zetten in toekomstmuziek? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meer informatie. Wij maken graag tijd voor u vrij!

 

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com – Agrarisch CoPartner, AgriBusiness

Bron: AgriBusiness