Leer gratis meer over duurzamere landbouw

Wilt u leren over duurzamere landbouw, om zo uw landbouwbedrijf te verduurzamen? Of wilt u andere agrariërs daarmee helpen? Met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kunt u hiervoor een voucher of projectsubsidie krijgen, waarmee u bij AgriBusiness kosteloos kunt leren.

Gratis of met minder kosten

De SABE bestaat uit 3 onderdelen, voor verschillende doelgroepen. Er is een onderdeel voor agrarisch ondernemers, een deel voor bedrijfsadviseurs en voor groepen. De voucher of projectsubsidie kunt u gebruiken om gratis of met minder kosten te leren over duurzamere landbouw.

Ontvang gratis bedrijfsadvies of volg een cursus

Bent u agrarisch ondernemer en wilt u meer weten over duurzamer werken met uw bedrijf? Dan kunt u hiervoor een voucher aanvragen. Dit kan vanaf 30 november 2020. Met deze voucher ontvangt u met subsidie advies van een erkende Bedrijfsadviseur of kunt u een speciale cursus volgen, die over dit onderwerp is samengesteld.

De vouchers voor de erkende Bedrijfsadviseurs bedragen maximaal € 1.500,00 per jaar en een adviseur kan door u worden ingeschakeld voor één-op-één advisering of advisering in groepsverband met andere agrariërs.

De vouchers voor scholing bedragen maximaal € 1.250,00 per jaar, waarmee u in 2020 50% van een stikstofopleiding bij de groen hoger onderwijsinstelling kunt bekostigen.

Onafhankelijke registratieprocedure

Door de onafhankelijke registratie- en selectieprocedure door de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs (Vab) hierom heen kunt u als boer of tuinder erop vertrouwen dat de adviseur die op uw erf komt onpartijdig is, strategisch en tactisch kan adviseren en beschikt over actuele kennis en ervaring op het aandachtgebied en de sector waarop deze is geregistreerd. Ook AgriBusiness is momenteel opgenomen in de wachtlijst voor deze selectieprocedure, zodat u straks uw vouchers bij ons kunt inwisselen.

Op weg naar kringlooplandbouw

Bij investeren in duurzame landbouw is uw grote zorg uiteraard of u die investeringen ooit terugverdient. U wilt de juiste keuzes maken voor een gezonde toekomst van uw boerenbedrijf. De Kringlooplandbouwscan kan u helpen bij het maken van die keuzes. Surf hiervoor alvast naar Regelhulpenvoorbedrijven.nl en doe de scan.

Meer informatie

Wilt u er zeker van zijn dat u geen informatie mist over dit onderwerp of bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de SABE regeling om meer te leren over duurzamer boeren? Vul dan dit contactformulier in, zodat wij u vrijblijvend een seintje kunnen geven zodra u de vouchers bij AgriBusiness kunt inwisselen.

Binnenkort staat er op de site van RVO meer informatie over hoe u de vouchers kunt aanvragen. Wij volgen deze informatie op de voet en informeren u natuurlijk nader.

Wilt u op de hoogte blijven van  onze andere actuele, interessante onderwerpen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse, gratis nieuwsbrieven. Dit kan snel en makkelijk via onze site.

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com – Agrarisch CoPartner / AgriCoach, AgriBusiness

Bronnen: RVO, Vab, AgriBusiness