Extra opslag op TVL-regeling voor Land- en Tuinbouwbedrijven

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is uitgebreid voor het eerste kwartaal van 2021. Bedrijven en zzp’ers in Nederland kunnen deze subsidie nog tot 30 maart 2021 aanvragen voor hun vaste lasten, wanneer zij aan de voorwaarden voldoen. De aangekondigde uitbreidingen van de TVL hebben we in ons vorige artikel hierover, afgelopen maand, inmiddels belicht. We gaan in dit artikel dieper in op de aanvullende steun die land- en tuinbouwbedrijven kunnen ontvangen binnen de TVL.

Extra opslag voor speciale kosten

Land- en tuinbouwbedrijven kunnen namelijk in het eerste en tweede kwartaal van 2021 nog een extra opslag ontvangen voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden. Denk hierbij aan voeding, (plant)verzorging en gewasbescherming. Deze kosten gaan gepaard met natuurlijke processen, die zich niet makkelijk laten aanpassen. Met deze opslag werd in het verleden nog geen rekening gehouden. De opslag van 21% wordt bij het percentage vaste lasten geteld en komt bovenop de TVL-subsidie met een maximum van €225.000 voor de gehele coronaperiode in 2021.

Automatische toekenning op basis van SBI-code

Of je in aanmerking komt, voor de speciale opslag boven op de TVL voor de land- en tuinbouw, is afhankelijk van de SBI-code waarmee je bij de KvK staat geregistreerd. De codes die hiervoor in aanmerking komen, staan vermeld in de lijst op de site van RVO over deze regeling. RVO voegt de opslag op basis van de betreffende codes automatisch toe aan een goedgekeurde TVL aanvraag voor Q1-2021. De opslag voor speciale kosten in de land- en tuinbouw is ook in het tweede kwartaal van 2021 van toepassing. Indien je de TVL aanvraag al eerder ingediend hebt, toen deze regeling nog niet nader uitgewerkt was, ontvang je het extra voorschot later alsnog.

Aanvragen kan nog tot 30 april 2021

Tot 30 april 2021 17:00 uur kan er voor het eerste kwartaal van 2021 TVL aangevraagd worden bij RVO via de site van het RVO.

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, Consultant – Agrarisch CoPartner, AgriBusiness

Bronnen: RVO, AgriBusiness