Extra subsidie voor investeringen in stalinnovaties pluimveesector

Voor de subsidie Investeren in bewezen innovaties voor pluimveehouderijstallen zijn nieuwe regels ingevoerd die in je voordeel werken, als je op het punt staat te investeren in een nieuwe stal of de renovatie van een bestaande stal.

Deze subsidie voor de pluimveehouderij valt onder de Subsidiemodules brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen, waarover wij je al eerder dit jaar informeerden. Natuurlijk delen wij nu ook graag deze uitbreiding van deze interessante regeling met je, die je niet wil missen als je momenteel in deze fase van investeren verkeert.

Extra toekenningen

Binnen deze aantrekkelijke subsidieregeling wordt nu Euro 15.000 meer per stal toegekend en Euro 60.000 extra voor een pluimveehouderijlocatie. De maximale subsidie wordt zo Euro 50.000 per stal en Euro 200.000 per veehouderijlocatie. Dit zorgt voor een heel ander kostenplaatje, dus extra armslag en minder risico.

Aanvraagperiode

Je kunt deze subsidie nog aanvragen tot en met 31 mei 2021.

Verdeling budget

Bij de verdeling van het budget, wordt geen verschil gemaakt of een techniek in een nieuwe of bestaande stal wordt geïnstalleerd. Wel kun je voorrang krijgen als de locatie in een pluimveedichtgebied ligt. Daarover tref je aan het einde van dit artikel meer informatie aan.

Ruimere deadline

Na de beslissing over een subsidieaanvraag heb je 3 jaar de tijd om het project af te ronden, in tegenstelling tot een periode van 2 jaar, die in de voorgaande ronde van deze subsidieregeling van toepassing was.

Meer informatie

Meer informatie over de pluimveedichtgebieden of een lijst met de staltechnieken waar je precies subsidie voor kunt krijgen, tref je aan op de website van RVO via deze LINK.

Met vragen kun je uiteraard ook altijd bij ons terecht. Stuur je vraag naar info@agribusiness.nl of bel ons op (088) 505 55 05. We zitten voor je klaar en staan je graag te woord!

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: RVO, AgriBusiness