Ontvang een voucher om duurzamer te boeren

Als je duurzamer wil werken met je bedrijf, dan heb je vanaf 31 mei aanstaande een mooie kans om dit met behulp van de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) te doen. Hiermee kun je namelijk een voucher aanvragen, waarmee je met subsidie advies van een erkende bedrijfsadviseur kunt ontvangen. De regeling loopt dit jaar vooralsnog tot en met 31 augustus 2021. De SABE loopt in totaal van 2020 tot en met 2023.

Voor wie?

Je kunt gebruik maken van de SABE als je als agrarisch ondernemer staat ingeschreven bij de KVK met als hoofdactiviteit in elk geval één van de volgende SBI codes: 011, 012, 013, 014, 015 of 016.

Budget

Je ontvangt een voucher van maximaal € 1.500 voor agrarisch bedrijfsadvies. Dit advies kun je in een groep van maximaal 15 personen of indien gewenst individueel ontvangen.

Voorwaarden

De voucher kun je in een kalenderjaar maar één keer inwisselen voor advies of een cursus, doch niet voor allebei. Je krijgt het advies alleen van een erkende bedrijfsadviseur. AgriBusiness heeft deze erkenning.

Waarover advies?

Bij AgriBusiness kun je je voucher inwisselen voor de ontwikkeling van vaardigheden van jezelf of die van je medewerkers ten aanzien van de duurzame ontwikkeling van je bedrijf. Dit houdt dus ook in dat je out of the box leert te kijken en denken in nieuwe mogelijkheden en oplossingen en dat je anders in je leven en je bedrijf gaat staan, anders naar jezelf en je medewerkers of vennoten en gezin gaat kijken en echt dingen gaat veranderen, verbeteren en vernieuwen. Wij houden wel van een uitdaging. Ga jij ‘m aan?

Een stevig fundament

Je kunt deelnemen aan een efficiënt online groepstraject waarbij we je ondersteunen een stevig fundament te leggen voor je nieuwe bedrijfsidee of om je bestaande bedrijf te veranderen, verbeteren of innoveren. Stapsgewijs brengen we je situatie in beeld en maak je bewuste keuzes. Zo leg je een sterke basis voor jouw nieuwe bedrijfsplan, waarmee je duurzamer kunt boeren.

Vervolgstappen

Daarna kun je desgewenst een vervolgstap maken door in een groepstraject samen met andere boeren deze basis nader uit te werken tot een eigentijdse en unieke visie, strategie en vandaar uit een onderscheidend bedrijfsplan. De nadruk ligt hierbij op duurzaamheid, onderscheidend vermogen en persoonlijke ontwikkeling om succesvoller te boeren in de toekomst. We gaan hierbij uit van jouw kernkwaliteiten en kiezen voor krachtige A-oplossingen, in plaats van minder geluk makende B-vlucht- en omwegen.

Individueel Advies en AgriCoaching

Je kunt er ook voor kiezen om je voucher in te wisselen voor individueel advies of AgriCoaching bij een probleem waar je mee worstelt, of een lang gekoesterde droom die je graag in vervulling wil laten gaan met je bedrijf, waar je wel wat hulp, inspiratie, creativiteit en daadkracht bij kunt gebruiken. Onze ervaring is dat je hier altijd beter en wijzer uit komt.

Vraag je voucher direct aan!

Vanaf 31 mei 17:00u kun je jouw voucher aanvragen via de site van RVO. We raden je aan dit direct te doen, zodra dit mogelijk is, aangezien de regeling al snel overtekend kan zijn.
Binnen 8 weken krijg je van RVO bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Zorg ervoor dat je binnen één jaar na de beslissing het advies ook daadwerkelijk ontvangt. Ons programma is daarop afgestemd.

Gratis online info-avond over de SABE-regeling

Op woensdagavond 26 mei 2021 bieden we om 20:00u een gratis online info-avond aan over de SABE regeling en wat wij daarin voor je kunnen betekenen. Hiervoor kun je je geheel gratis aanmelden via DEZE LINK.

Na het webinar ontvang je een link met de opname in je mailbox, zodat je ook kunt kijken en je vragen kunt stellen als je niet live bij het webinar aanwezig kunt zijn op dit tijdstip. Aan het einde van het webinar is er ruimte om vragen te stellen. Deze kun je ook later per chat, telefonisch of per mail stellen.

 

Meer informatie

Meer informatie over deze regeling tref je ook aan via deze link. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen op ons nummer (088) 505 55 05 of mailen aan info@agribusiness.nl als er vragen zijn.

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: RVO.nl, AgriBusiness