Energiebelasting voor bedrijven in 2022 verlaagd

Het kabinet heeft op 15 oktober een eenmalige verlaging van de energiebelasting voor 2022 aangekondigd om de stijging van de energierekening voor huishoudens en mkb-bedrijven te verminderen.

Het kabinet past dit maatregelenpakket nu aan om mkb-bedrijven met een hoger energieverbruik meer tegemoet te komen. Voor deze aanpassing wordt 125 miljoen euro ter beschikking gesteld uit het budget van het huidige maatregelenpakket.

Op verzoek van de Tweede Kamer verlaagt het kabinet het belastingtarief op elektriciteit in 2022 van de tweede en de derde verbruiksschijf. Het belastingtarief in de eerste schijf gaat iets minder omlaag dan eerder voorgesteld. Hierdoor komt een groter deel van de lastenverlichting terecht bij mkb-bedrijven met een hoger energieverbruik. Het kabinet verhoogt daarnaast de vaste belastingkorting op de energierekening van 230 euro naar 265 euro.

Het is niet om te jubelen, maar in elk geval wel een stukje erkenning van het probleem en tegemoetkoming. Alle kleine beetjes helpen in deze tijd.

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen Ministerie van Economische Zaken, AgriBusiness

 

Wil je op de hoogte blijven van meer subsidienieuws, tips en actualiteiten en ben je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrieven? Doe dit dan direct even gratis en vrijblijvend via deze LINK.

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: Ministerie van Economische Zaken, AgriBusiness