Subsidie voor groen-economisch herstel landbouw

Vanaf eind 2021 kun je met behulp van subsidie uit het Economisch Herstelfonds (EHF) investeren in de toekomst van je bedrijf of in een samenwerkingsverband werken aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector. We informeren je alvast nader over deze aankomende mogelijkheden.

Herstel landbouwsector

Het EHF is een Europees steunfonds voor landbouwers. Nederland krijgt hieruit een budget van € 52,4 miljoen toegewezen. Dit is bedoeld voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van COVID-19. De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds. Daarom heeft de subsidieverstrekker het bij deze regeling over groen-economisch herstel.

Subsidies voor groen-economisch herstel

Wil je je landbouwbedrijf duurzamer en economisch sterker maken? Of ga je samen met anderen werken aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector? Dan is een van de volgende subsidies wellicht interessant voor je:

• Investeren in groen-economisch herstel
• Samenwerken aan groen-economisch herstel

Aanvragen

Vanaf eind 2021 kun je deze subsidies bij RVO aanvragen. Vanaf welke datum weten wij helaas nog niet. Als de aanvraagperiode bekend is, wordt deze gepubliceerd op de website van RVO. Ook lees je daar binnenkort de exacte voorwaarden voor het aanvragen van de subsidies.

Webinars

Onlangs vonden 2 webinars plaats over de subsidies voor het groen-economisch herstel van de landbouw. Hierin is uitleg gegeven over de subsidies en zijn tips verstrekt voor het aanvragen ervan. Je kunt de webinars terugkijken via de onderstaande links:

Verslag webinar: Investeren in groen-economisch herstel
Verslag webinar: Samenwerken aan groen-economisch herstel

Elkaar versterken

Wil je graag met anderen over deze subsidie van gedachten wisselen en onderzoeken of je een samenwerking kunt aangaan, of simpelweg je eigen visie versterken door met anderen om de tafel te gaan om duurzaam succesvoller te boeren? Stuur dan een mailtje met vermelding van “groen-ecoonomisch herstel” naar info@agribusiness.nl, zodat wij dit kunnen faciliteren en jullie met elkaar kunnen verbinden. We kijken ernaar uit elkaar te versterken en inspireren!

Wil je op de hoogte blijven van meer subsidienieuws, tips en actualiteiten en ben je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrieven? Doe dit dan direct even gratis en vrijblijvend via deze LINK.

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, AgriBusiness