Ding mee naar de subsidie Hernieuwbare Energietransitie

Vernieuwende projecten die tot minder CO2-uitstoot leiden zijn hard nodig binnen de energietransitie. De opstart daarvan confronteert je al gauw met hoge aanloopkosten. De subsidie Hernieuwbare Energietransitie (HER+) kan hierbij het verschil maken en juist in deze fase ook lokale projecten doorgang geven. Dat verdien je voor je initiatief. De subsidieregeling is nog open tot en met 31 maart aanstaande en er is nog een mooi budget beschikbaar voor nieuwe aanvragen.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

De subsidie gaat wel uit van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als het budget op is, stopt de regeling vanzelf. Bij toekennen van HER+ kijkt RVO.nl verder naar de vermindering van de CO2-emissie in plaats van alleen naar hernieuwbare energieproductie, zoals dat in het verleden gebeurde. De projecten moeten ervoor zorgen dat we de klimaatdoelstellingen in 2030 halen. Die besparing moet groter zijn dan de subsidie, die de ondernemer voor het project heeft aangevraagd.

Ding mee

Wil je nog meedingen naar deze subsidie, kijk dan op de site van RVO voor alle ins en outs rondom het aanvraagproces. Er komt namelijk wel het een en ander kijken bij de aanvraag.
Zo moet er een modelprojectplan met een aantal hoofdstukken meegestuurd worden, waarin je relevante informatie aanlevert die nodig is voor de beoordeling hiervan. Verder moeten er een aantal rekenmodellen worden ingevuld om het basisbedrag en de besparing te berekenen. De modellen daarvoor tref je vanzelf aan bij de aanvraag zelf. De gevraagde begroting kan op het daarvoor bestemde webportal of in een speciaal daarvoor ontworpen een Excel-format worden ingevuld.

Vraag advies voor je projectidee

Een subsidie aanvragen kost veel tijd. We adviseren daarom vooraf zonder verdere verplichting advies aan te vragen over je projectidee. Je vergroot daarmee de slagingskans van je project aanzienlijk. Onze ervaringen daarmee zijn zeer positief. Gebruik hiervoor het projectideeformulier. Een van de RVO projectadviseurs neemt daarna persoonlijk contact met je op. Deze bespreekt je idee en de kans van slagen hiervan met je en je hebt de mogelijkheid om je idee toe te lichten. Schroom niet, maar benader het positief en zoek de samenwerking, ontwikkeling en groei op. Je komt er altijd verder mee. De adviseur kan je dan ook, als dat van toepassing is, wijzen op andere subsidies die mogelijk interessant zijn. Onze ervaring is dat ze erg hulpvaardig en klantvriendelijk zijn. Bij twijfel kun je altijd met ons sparren over je idee en aanpak, ofwel ons machtigen om je te ontzorgen. Wij staan daar altijd voor open en helpen je graag verder naar de volgende stap. Bel hiervoor met ons nummer (088) 505 55 05 of mail ons even via info@agribusiness.nl.

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: RVO,  AgriBusiness