AgriBusiness geregistreerd in het BAS-register

Onlangs heeft Bianca Coenen, AgriCoach bij AgriBusiness, na het aanleveren van haar portfolio met haar verdienstelijkheid, achtergrond en ervaring, het gesprek met de onafhankelijke Toetsingscommissie van de VAB (Vereniging Agrarisch Bedrijfsadviseurs), met succes doorlopen. Hierdoor is zij als Erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse opgenomen in het BAS-register. Dit is het enige, officiële, erkende register Europese Bedrijfsadviseringssysteem in de agrarische sector in Nederland, dat bijgehouden wordt door de VAB. 

BAS-register

Het BAS-register wordt op de website van de RVO gepubliceerd en is bestemd voor ondernemers in de land- en tuinbouwsector die zich verder willen ontwikkelen en bekwamen in de kringlooplandbouw ofwel duurzamer willen ondernemen. Land- en Tuinbouwers die op zoek zijn naar een Agrarische Bedrijfsadviseur die hen daarbij kan ondersteunen, kunnen de betreffende, betrouwbare en deskundige Adviseur van hun voorkeur of in hun regio daar vinden.

Persoonlijke ontwikkeling en duurzamer ondernemen

Vooralsnog tref je Bianca Coenen van AgriBusiness in het BAS-register aan onder de categorie E1 voor persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van vaardigheden van medewerkers of eigenaren van de landbouwonderneming op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en duurzamer ondernemen. Je kunt bij haar terecht voor een individueel maatwerktraject, een teamtraject op maat voor je onderneming, maar ook een teamtraject van AgriBusiness met ondernemers die in dezelfde fase als jij verkeren, om zo van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Voor deze opzet is gekozen naar aanleiding van een onderzoek bij onze huidige klanten in combinatie met een marktonderzoek en praktijkervaringen.  Het advies kun je zowel online alsook op locatie ontvangen, maar ook in de vorm van een combinatie van beiden, al naar gelang je voorkeur en/of het beste resultaat. Het is dus helemaal afgestemd op deze tijd.

Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie

Met de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kun je binnenkort een voucher aanvragen waarmee je met subsidie het bovenstaande advies kunt ontvangen.

De regeling is momenteel tijdelijk gesloten, maar gaat binnen afzienbare tijd weer open. De definitieve datum is helaas nog niet bekend. In elk geval volgen twee nieuwe aanvraagperiodes nog dit jaar, waarvan er één binnenkort en één aan het einde van dit jaar plaats vindt. Om voor deze mooie subsidie in aanmerking te komen, moet je er wel snel bij zijn. Daarom informeren we je nu alvast.

Als de regeling straks weer open gaat, kun je bij RVO een voucher aanvragen voor maximaal € 1.500. Deze kan vervolgens bij ons verzilverd worden. Er komen nog meer openstellingen. De SABE loopt van 2020 tot en met 2023.

Controleer je SBI code

De SABE is voor agrarisch ondernemers die bij de KVK staan ingeschreven, met in elk geval één van de volgende SBI codes als hoofdactiviteit: 011, 012, 013, 014, 015 of 016. Het heeft geen zin de codes nu nog aan te passen. Bij de aanvraag wordt uitgegaan van de huidige SBI-codes.

Voorwaarden

Voor het aanvragen van de voucher gelden de volgende voorwaarden:
Je krijgt één keer per jaar een voucher voor advies of cursus. Gebruik je de voucher voor advies? Dan kan deze alleen verzilverd worden bij een erkende bedrijfsadviseur. Dit kan dus nu ook bij ons. Als je het advies in een groep krijgt, dan heeft deze groep niet meer dan 15 deelnemers. AgriBusiness werkt echter met kleinere groepen, om een goed resultaat en een optimale wisselwerking in de groep te garanderen.

Voucher voor een cursus

De voucher geeft recht op een bedrag van € 1.250,00 voor de cursus. Over de inhoud van deze cursussen zal nog meer nader bekend worden gemaakt.

Praktische TIP

Om de vouchers voor deze mooie subsidieregeling aan te vragen, heb je een geldig E-herkenningsmiddel nodig. Zodra de regeling open gaat, is het van belang direct een voucher aan te vragen. De vorige aanvraagronde, was namelijk al binnen een dag overtekend! Zorg dus dat je dan beschikt over een actueel E-herkenningsmiddel. Natuurlijk informeren wij je ook nader, zodra hierover meer bekend is. Blijf ons daarom volgen op social media en/of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven. Wees er snel bij als je hiervan gebruik wil maken om jezelf te ontwikkelen en op deze manier duurzaam succesvoller te boeren!

Tot gauw!

Wil je Bianca Coenen alvast beter leren kennen of niet zo lang wachten en nu al met je doelen aan de slag? Dan zijn haar twee wekelijkse gratis online Koffie (B)uurtjes waarin ze jou goede oplossingen voor jouw prangende probleem garandeert, een perfecte start! Zo wordt je ook snel duidelijk wat zij voor je kan betekenen.

Schrijf je direct gratis en vrijblijvend in via DEZE LINK voor de aankomende Zoom sessie!

Jouw AgriCoach / Erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse Bianca Coenen

 

Meer informatie

Met vragen kun je altijd bij ons terecht. Stuur je vraag per mail naar info@agribusiness.nl of bel ons nummer 088 – 505 55 05. Wij zitten met passie voor je klaar. Natuurlijk kun je ook bij RVO terecht met je vragen.

 

 

 

 

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach – Erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse 

Bronnen: RVO, VAB, AgriBusiness