Nieuw fonds voor initiatieven in duurzaamheid en gezondheid

Durfkapitaalinvesteerder Brightlands Venture Partners (BVP) lanceert een nieuw fonds gericht op start- en scale-ups in duurzaamheid en gezondheid. Het gaat om Brightlands Venture Partners Fund IV, met een eerste ronde van € 45 miljoen.
Dit nieuwe fonds stelt BVP in staat om haar investeringsactiviteiten uit te breiden in circulaire chemie, regeneratieve geneeskunde en agrofood.

Deze eerste closing geeft een stevige basis aan professionele investeerders die meer impact willen maken. Het geld komt van vier bestaande financiers, namelijk DSM Nederland, Provincie Limburg, LIOF en Rabo Corporate Investments. Daarnaast draagt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) € 10 miljoen bij voor investeringen in circulaire chemie.

In een dergelijke opzet en samenstelling zijn eerder al aanverwante fondsen in het leven geroepen, waarover je in dit artikel ook meer informatie aantreft, zodat je hier gebruik van kunt maken als je innovatieve ideeën hebt op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Positieve impact

Brightlands Venture Partners heeft in de afgelopen jaren geparticipeerd in circa 40 bedrijven die met hun innovatieve producten en processen belangrijke bijdragen leveren op het gebied van CO2-reductie en gezond ouder worden. Daarbij is het financiële rendement uitstekend.

Brightlands Venture Partners

Meer informatie over Brightlands Venture Partners en de nieuwe fondsen tref je aan via de onderstaande links:

https://brightlandsventurepartners.com/funds
www.brightlandsventurepartners.com

en:
www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seed-capital/seed-capital-fondsen/totaaloverzicht/binnen-investeringsperiode/brightlands-agrifood-fund

LIOF

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg en ondersteunt innovatieve ondernemers met advies, netwerk en financiering. Ze zijn er voor start- en scale-up’s met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag én voor (buitenlandse) ondernemers die zich in Limburg willen vestigen. Daarnaast helpen zij met grensoverschrijdende samenwerking en internationaal zakendoen. Samen met ondernemers en partners werken ze toe naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg door in te zetten op de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Meer info tref je aan op deze site: www.liof.nl.

DSM

Koninklijke DSM is een wereldwijd bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. DSM streeft ernaar om de kwaliteit van leven voor iedereen te verbeteren via innovatieve oplossingen voor voeding, diervoeding, persoonlijke verzorging en aroma’s, medische apparatuur, groene producten en toepassingen, en nieuwe mobiliteit en connectiviteit.
Meer informatie vind je op www.dsm.com.

Rabo Corporate Investments

Rabo Corporate Investments (“RCI) heeft wereldwijd meer dan € 1,4 miljard geïnvesteerd op het gebied van Food & Agri, duurzaamheid en gezondheid. Zij investeren in de gehele levensloop van bedrijven van start-ups en scale-ups tot volgroeide bedrijven, direct of via fondsinvesteringen.
Meer informatie tref je aan op www.rabocorporateinvestments.com/nl.

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met voorlichting en advies, financiering, het vinden van zakenpartners en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Met de Seedcapitalregeling ondersteunt de overheid innovatieve startups op technologisch of creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal door het verstrekken van een renteloze lening aan investeringsfondsen.

Meer informatie kun je opvragen bij Pierre Wimmers via het nummer +31 (06) 25 420 076 of per mail aan pierre.wimmers1@rvo.nl.

Succes verzekerd met een goed plan

Welk bedrijfsidee je ook wil uitvoeren, het hangt of staat bij een goed businessplan. Onderdeel daarvan is ook een gedegen financieel plan en een marketing-/actie plan. Onze ervaring is, dat met een goed uitgewerkt plan, ook de financiering, uitvoering en duurzaamheid van je plan meestal geen groot probleem vormt. Dat blijkt ook uit de statistieken met praktijkresultaten. Wij kunnen je ondersteunen bij het opstellen van een sterk businessplan.

We bieden je steun, oplossingen en handreikingen in de vorm van individuele coaching- of teamtrajecten, workshops en trainingen om zo stapsgewijs je plannen te transformeren in succes.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek of coaching sessie

Ter kennismaking en oriëntatie geven we verschillende gratis en vrijblijvende introductie adviesgesprekken en coaching sessies weg, zowel individueel, als met andere boeren.

MELD JE AAN voor onze succesmeetings of het twee wekelijkse gratis online Koffie (B)uurtje ter oriëntatie via de onderstaande LINKS:

Door: Bianca Coenen B Ec B Com, AgriCoach, erkend Agrarisch Bedrijfsadviseuse – AgriBusiness

Bronnen: Provincie Limburg, AgriBusiness